Vödör vs. vagányság

DJ Ashba technodrukker hathúrbűvész Guns N’ Roses-beli kalandjáról nemrég írtunk, azonban hősünk a minap az Antihero Magazine-nak az Axl Rose vezette legendás rockbandába való belépése okáról, illetve Slash visszatérésével egyidejűleg való távozásáról is nyilatkozott.

– Nem terveztem hosszú távra, rajongóként reménykedtem Slash visszatérésében. Amiért elvállaltam a turnézást velük – anélkül, hogy bárkit bántanék – Buckethead volt. Pontosabban a látvány, amint egy fickó vödörrel a fején rohangál a színpadon, ami, úgy véltem, minden vagányságot kiölt a banda előadásaiból. Félreértés ne essék, remek gityósnak tartom Bucketheadet, csupán a színpadi megjelenése nem klappolt a zenekaréval. Míg a bandában voltam, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy visszahozzam azt a nyughatatlan rock and roll-érzést, ami az eredeti felállás idején jellemezte koncertjeiket.

Slash visszatérésének híre nem törte le, ellenkezőleg, örült annak. „Axl szerette volna, ha tovább maradok a zenekarban, azonban az ne az én bandám volt. Fantasztikus időszakot éltem meg a Guns-ban, rengeteget tanultam azon a színvonalon való koncertezésből, megtapasztaltam a legmagasabb csúcsot, de soha nem akartam más nyomdokaiba lépni. Mindig a saját ösvényemen szerettem haladni, még akkor is, ha ez sosem lesz olyan széles, fényes sikerekkel övezve, mint azé a zenekaré. Valami egyedit létrehozni a legcsodálatosabb dolog számomra”, summázott Ashba.

Fotó: guitarworld.com