Zeneszeretet mindenekfelett

Jason Hook hathúrmindentudó neve nemcsak a numetalnagydurranás Five Finger Death Punch soraiból lehet ismerős, hanem a Hired Gun című (lásd alább a kedvcsináló videót), bérzenészek életét bemutató dokumentumfilmből (2016) is, melynek nemcsak egyszerű szereplője, hanem producere is volt. A kanadai hathúrbetyár 2009 és 2020 között pengetett a magyar Báthory Zoltán zenekarában, előtte meg bérzenészként járult hozzá mások világskeréhez. Hősünk éppen saját zenekarához keres énekes-dalírót, és azt is megosztotta az Utimate Guitarral, hogy két éve miért szállt le a FFDP rendkívül jól haladó szekeréről.

– Jelenleg életem egyetlen célja, hogy élvezzem a dalírást, a zenélést. Rengeteg személyes célkitűzésemet megvalósítottam, ami a sikert és lemezeladást illeti, egy csodálatos időszak áll mögöttem, ám egy dolog mégis hiányzott mindebből: hogy élvezzem, amit teszek. Nevezhetjük ezt egy újrakezdésnek, és az egyetlen célom, hogy ismét élvezzem, szívből játsszam a SAJÁT zenémet. Ezt másképp nem is lehet, hiszen a nulláról építem fel a saját zenekaromat – véli Jason.

Mondjuk, ez a nulláról kezdve-dolog kissé sántít, hiszen Hook-bátyó neve hallatára vélhetően könnyebbe megnyílnak bizonyos ajtók, mint egy tök ismeretlen zenekar előtt…

Fotó: loudwire.com